Leden 2012

Sýrová Quesadilla

15. ledna 2012 v 21:57 | Misha |  Recepty
Měla jsem tohle jídlo v Pardubicích v jednom fast foodu, jak jsem psala, že si ho udělám i doma, tak jsem tak učinila. A je to fakt vynikající jídlo. Jedno z mých nej. :P
Můžete si tam nacpat jakýkoli sýry a kolik chcete. Já jsem to vyzkoušela s třemi druhy sýrů. Sýry musí mít nad 30% tuku v sušině, protože jen tak se vám dobře roztopí a je to samozřejmě poznat i chuťově.

Budete potřebovat:
  • 2 pšeničné velké tortilly
  • sýr Bláťácké zlatocca 100g
  • císařská Nivacca 100g
  • uzený sýr Eidamcca 100g
  • kečup (nemusí být)
Postup:
Jednu tortillu položíme na rozpálenou pánev bez tuku, na ni přídáme nastrouhané nebo rozdrobené sýry, přiklopíme druhou tortillou a položíme na to na chvíli třeba talíř, abysme to zatížili. Po chvilce otočíme a necháme chvilku opéct. Na talíři rozkrojíme na čtyři díly a ty pak namáčíme podle chuti do kečupu. :)

Sójové maso v kečupovém zelí :D

15. ledna 2012 v 21:33 | Misha
Vím, že to zní jako recept od Jirky Babici, ale mě to prostě chutná. :D Tak to kdyžtak vyzkoušejte, dá se to uvařit doma a je to levný a rychlý. :D :D :D
  • sójové kostky
  • masox
  • kysané zelí
  • cibule
  • koření, sůl, pepř
  • kečup
Postup:
Uvaříme si sójové maso podle návodu a pak scedíme. Kysané zelí scedíme a propláchneme vodou. Cibuli nakrájenou najemno osmahneme na oleji a přidáme sójové maso, posolíme, popepříme, okořeníme oblíbeným kořením a osmahneme. Pak přidáme zelí, promícháme a dusíme pod pokličkou s občasným zamícháním. Nakonec přidáme kečup, dobře zamícháme a podáváme s pečivem.

Moc toho tentokrát nemám..

15. ledna 2012 v 21:10 | Misha |  My food
Mléčná rýže MAXI se může ohřívat, takže jsem to vyzkoušela a je moc dobrá. Je dost sladká, tak jsem si na ní nic nesypala, ale určitě by byla dobrá třeba skořice nebo tak.

Babička mi do adventní kalendáře dávala kešu v hořké čokoládě a strašně mi chutnají, takže jsem si je koupila a ještě koupím. :)